Our Milieu Through Our Camera - Start pentru un nou proiect Erasmus+

Our Milieu Through Our Camera - Start pentru un nou proiect Erasmus+
21-02-2022

 Continuând o lungă tradiție, începută încă din anul 2000,  Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi derulează un nou proiect european, pentru care a câștigat  finanțare din partea Comisiei Europene, prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. De scrierea și coordonarea   noului proiect Erasmus+,  “Our Milieu Through Our Camera”,  s-a ocupat cu multă seriozitate echipa Erasmus a școlii. Proiectul Erasmus+  se va desfășura pe o perioadă de trei ani și este un parteneriat cu alte  școli din Italia, Turcia și Macedonia, iar coordonatorul este o școală din Lituania. 

 
Proiectul are ca principale obiective: cunoaşterea şi promovarea patrimoniului cultural și aspectelor importante ale mediului  înconjurător, promovarea cetățeniei active, utilizarea tehnologiei în mod productiv, dezvoltarea competenţelor de comunicare în limba engleză, cunoașterea proceselor de predare-învăţare în diferite ţări, întâlnirea cu oameni din alte culturi şi naţiuni din Uniunea Europeană, îmbunătățirea competențelor TIC, deschiderea unor noi orizonturi de cunoaştere şi dezvoltare.
 
Pentru atingerea obiectivelor, proiectul își propune schimburi de experiențe, de bune practici, folosind metode experimentale și creative de activare a elevilor, de realizare a unor proiecte legate de utilizarea tehnologiei într-un mod creativ și util. 
 
Activitățile ce urmează a fi derulate urmăresc dezvoltarea abilităților sociale, interculturale, digitale și lingvistice ale elevilor și profesorilor, precum și dezvoltarea competențelor pedagogice ale acestora.
 
Pentru început, echipele au lucrat la activitățile ce pot fi realizate online și rezultatele nu au întârziat să apară: s-a lansat pagina de Facebook a proiectului și spațiul e-Twinning, s-a lucrat la logo-ul proiectului, s-au realizat prezentările virtuale și materialele necesare pentru viitoarea reuniune de proiect. 
 
„Our Milieu Through Our Camera” este un proiect care se doreşte a fi o ocazie şi o oportunitate  pentru elevi şi pentru cadrele didactice din şcoală de a aborda învăţarea din perspectivă interculturală, de a valoriza experienţele trăite atât la şcoală, cât şi pe plan personal, de a cunoaşte oameni noi, obiceiuri noi, idei noi.
 
Coordonator proiect, prof. Condurache Raluca

Toate materialele prezentate în acest website sunt proprietatea ȘCOLII GIMNAZIALE „MIHAIL KOGĂLNICEANU” DOROHOI. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul ȘCOLII GIMNAZIALE „MIHAIL KOGĂLNICEANU” DOROHOI