Pacea este atitudine – Activitate organizată de Gimnaziul Kogălniceanu și Colegiul „Grigore Ghica”

Pacea este atitudine – Activitate organizată de Gimnaziul Kogălniceanu și Colegiul „Grigore Ghica”
21-11-2022

 Adolescenţa este o perioadă în care au loc asimilări masive în procesul de modelare a trăsăturilor individuale în călătoria spre maturitate, o perioadă în care se formează atitudini şi abilităţi care se vor transforma în instrumente pentru tot restul vieţii.

În această etapă important în dezvoltarea generaţiei următoare, prin autoritatea morală pe care o are în societate, şcoala poate contribui substanţial în formarea unor atitudini şi comportamente pacifiste şi tolerante. Copiii se nasc cu dorinţa pentru pace. PACEA este un subiect minunat, un subiect despre care ne place să vorbim şi mai ales ne place să o simţim. Pentru a „construi pacea” este nevoie de multă muncă şi de elemente specifice, chiar şi de activităţi dedicate.

Sub deviza „Este lumea noastră, să acţionăm împreună!” elevi ai Şcolii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu” și ai Colegiului Naţional „Grigore Ghica” din Dorohoi au susţinut în data de 18 noiembrie 2022 activitatea  „Împreună pentru pace”, activitate cuprinsă în calendarul proiectului interinstituţional cu acelaşi nume din cadrul Săptămânii Educaţiei Globale 2022.

Scopul proiectului a fost educarea elevilor în spiritul păcii, al cooperării și prieteniei ca un sistem de norme și valori principale ale păcii mondiale, prin formarea comportamentelor de prietenie, respect și prețuire reciprocă.

Au participat elevi din clasele a VIII- a, a XI-a, a XII-a sub îndrumarea următoarelor cadre didactice: prof. Apostol Carmen, prof. Botezatu Emanuela, prof. Drăghici Cristina Ionela, prof. Ifrim Monica Vasilica, prof. Nicorici Sonia, prof. Popuşoi Andreea Laura, prof. Sandu Mirela, prof. Stegaru Viorica în calitate de coordonatori ai proiectului. Au fost susţinute o serie de activităţi având ca obiective formarea abilităților de a relaționa cu ceilalți copii și cu adulți ca subiect social cu atitudini pozitive față de semeni, manifestarea toleranței și acceptării față de ceilalți indivizi ai societății, transmiterea mesajelor de pace prin diverse mijloace: joc de rol - interviu, flyere, flash-mob, desene, postere, afişe, studii de caz, scrisoare - fluviu, manifestarea interesului pentru promovarea libertății în lume. 

Adevărata pace este în primul rând o stare interioară, iar noi le putem arăta copiilor acest lucru indiferent de nivelul de educaţie la care se află. Limbajul păcii este universal şi este esenţial să nu fim doar  „consumatori” de pace, ci şi promotori şi generatori ai ei.

Toate materialele prezentate în acest website sunt proprietatea ȘCOLII GIMNAZIALE „MIHAIL KOGĂLNICEANU” DOROHOI. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul ȘCOLII GIMNAZIALE „MIHAIL KOGĂLNICEANU” DOROHOI