Ziua Mondială a Apei 2022

Ziua Mondială a Apei 2022
05-04-2022

 Ziua Mondială a Apei, 22 martie 2022, este despre ceea ce înseamnă apa pentru oameni, adevărata ei valoare și modul în care putem proteja mai bine această resursă vitală pentru dezvoltarea durabilă. În gospodării, școli și locuri de muncă, apa poate însemna sănătate, igienă, demnitate și productivitate. Poate nu mulți știu că aproape toată apa dulce se află în subteran. Schimbările climatice afectează direct și apele subterane. Doar împreună putem să gestionăm în mod durabil această resursă atât de prețioasă.

 
Și în acest an, în școala noastră – Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi – se derulează proiectul „Apă pentru viață”, coordonat de prof. Cazacu Angelica, prof. Ghebac Ovidiu, prof. Luca Otilia, prof. Mîndrescu Ciprian. Activitatea principală o reprezintă concursul de desene, fotografie și prezentări ppt. aflat la cea de a VII-a ediție. În acest an, tema concursului a fost, așa cum s-a stabilit la nivel Mondial, „Apele subterane – de la invizibil la vizibil”.
 
Spre deosebire de anii anteriori, în acest an proiectul este inclus în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene 2022. În urma mediatizării proiectului, la concurs au participat 160 de elevi din 18 județe. Lucrările elevilor(desene, postere, fotografii) au fost expuse în școală și cele mai reușite lucrări au fost premiate.
 
Este o mândrie pentru școala noastră faptul că acest proiect și implicit concursul este cunoscut în aproape toată țara. (prof. Cazacu Angelica)

Toate materialele prezentate în acest website sunt proprietatea ȘCOLII GIMNAZIALE „MIHAIL KOGĂLNICEANU” DOROHOI. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul ȘCOLII GIMNAZIALE „MIHAIL KOGĂLNICEANU” DOROHOI