„Bucurie în familie” – Proiect de acțiune comunitară

„Bucurie în familie” – Proiect de acțiune comunitară
16-12-2021

 „Dacă vrei să fii fericit cu adevărat, învaţă mai întâi să te bucuri de lucrurile simple pentru că în ele stă pitită sursa fericirii tale. De aceea gesturile simple luminează chipurile oamenilor, de aceea zâmbetul poate schimba ziua şi chiar omul căruia i-l dăruieşti… gratis. Bucuria şi iubirea dăruită nu se epuizează ci, cu cât le oferi mai mult şi mai des cu atât se întorc îndoit în viaţa ta.” (Strop de lumină)

În perioada 17 noiembrie - 15 decembrie, Școala Gimnazială ,,Mihail Kogălniceanu” Dorohoi a participat la Proiectul de acțiune comunitară din cadrul Campaniei ,,Bucurie în familie”, Ediția a V-a, 2021, desfășurat în parteneriat cu Departamentul Pro Vita, Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Arhiepiscopia Iașilor, implicit Propopopiatul Dorohoi.

Scopul proiectului a fost sprijinirea familiilor cu mulți copii, a mamelor însărcinate aflate în dificultate și a altor familii vulnerabile din județele Iași, Botoșani și Neamț cu alimente neperisabile în perioada Crăciunului. 

La apelul lansat în derularea proiectului, s-au mobilizat cu mic, cu mare, cadre didactice, elevi, părinți, personal nedidactic. În curs de două săptămâni, rând pe rând, grupurile de elevi au colectat alimente neperisabile și în frunte cu ai lor coordonatori au sortat și donat cantități impresionante. Astfel s-a reusit să se colecteze o cantitate de 293 litri de ulei și aproximativ 1500 kg de alimente (făină, mălai, zahăr, orez, fasole, conserve, paste, dulciuri etc).

De aceste daruri au beneficiat și unii copii din școala noastră.

Pe această cale conducerea școlii reprezentată prin director, prof. Luca Otilia-Stela, alături de coordonatorii proiectului, mulțumesc tuturor elevilor și părinților pentru implicare și pentru dăruirea acestor produse, care vor aduce un zâmbet pe chipul multora în prag de sărbători.

Mulțumim, dragi elevi! Mulțumim, dragi părinți pentru fapta bună pe care ați facut-o!

Să aveți cu toții sărbători binecuvântate!

coordonatori SNAC,
Prof.înv.primar Ghebac Elena
Prof.Luca Otilia-Stela
Prof. Mihai Iordana-Daniela

Toate materialele prezentate în acest website sunt proprietatea ȘCOLII GIMNAZIALE „MIHAIL KOGĂLNICEANU” DOROHOI. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul ȘCOLII GIMNAZIALE „MIHAIL KOGĂLNICEANU” DOROHOI